İstanbul Üniversitesi Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi Bilgilendirme Toplantısı Enez Prof. Dr. Nazım Terzioğlu Tesislerinde 9-10 Mart 2013 tarihleri arasında yapıldı

Rektör. Prof. Dr. Yunus Söylet Açılış Konuşmasını Yaptı

İstanbul Üniversitesi Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi Bilgilendirme Toplantısı , Enez İstanbul Üniversitesi Prof. Dr. Nazım Terzioğlu tesislerinde yapıldı.  Toplantıda İÜ Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi (İÜ BKYS)  Tanıtımı yapıldı. İstanbul Üniversitesi Bütünleşik Kalite Yönetim Sisteminin geldiği son durum, yapılan çalışmalar ve çözüm önerilerinin birlikte masaya yatırıldığı toplantı 2 gün sürdü.

Toplantı İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet’ in açılış konuşmasıyla başladı. Daha sonra Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın “Sakarya Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemi” konulu sunumu ile devam etti.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas

Rektör Prof. Dr. Elmas, Sakarya Üniversitesi örneğinden yola çıkarak üniversite yönetim bilişim sistemleri hakkında detaylı ve geniş bir sunum yaptı.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas soruları yanıtladı

İÜ Bütünleşik Kalite Yönetim Sisteminin (İÜ BKYS) tanıtımı ADEK Kooordinatörü Prof. Dr. Arzu Kihtir tarafından yapıldı. Prof. Dr. Kihtir sistemin İstanbul Üniversitesine uygulanması hakkında bilgi verdi.

ADEK Koordinatörü Prof. Dr. Arzu Kihtir

Prof. Dr. Arzu Kihtir

Toplantıya verilen aradan sonra İÜ Kalite Politikası ve Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi(İÜBKYS) el kitabı hakkında bilgi veren ve konuyla ilgili bir konuşma yapan İÜ Rektör Danışmanı Prof. Dr. Rıza Güven, İstanbul Üniversitesi’nin geldiği aşamaları anlattı. Prof. Dr. Güven ayrıca İÜ’nün kalite politikası konusunda da açıklamalarda bulundu.

Rektör Danışmanı Prof. Dr. Rıza Güven

Prof. Dr. Rıza Güven

Prof. Dr. Hüseyin Koç’ ta İÜ Süreç Tanımları-Süreç Yönetim Planları konusunda bir sunum yaptı ve sorulara cevap verdi. İlk günün son toplantısı Prof. Dr. Nil Cura’ nın “Zorunlu Prosedürler, Standardın İstediği Plan, Liste ve Formlar, İÜ Görev Tanımları, Organizasyon Şemaları” konularında yaptığı sunumla son buldu.

Toplantının 2. günü Prof. Dr. Arzu Kihtir’in İÜ BKYS Çalışmalarına İlişkin Yeni Yol Haritası konuşmasıyla başladı. Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tuğba Canvar Kahveci’ nin “Sakarya Üniversitesi Kalite Çalışmaları ve Stratejik Planı” sunumuyla devam etti.

Prof. Dr. Nil Cura, Prof. Dr. Arzu Khtir, Prof. Dr. Rıza Güven, Prof.Dr.Hüseyin Koç

Rektör Danışmanı Prof. Dr. Adnan Yüksel

Toplantının kapanışı İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet tarafından yapıldı. Kapanışta genel bir değerlendirme yapıldı. Öneriler plana eklendi.

İÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Ahmet Araman

Toplantıya İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcıları, dekanlar, enstitü müdürleri ve yüksek okulların müdürleri katıldı.

15/05/2013